Vad Ingår i Flyttstädning?

Flyttstädning är en viktig del av flyttprocessen som ofta orsakar stress och tidsbrist. Att veta exakt som vad ingår i en flyttstädning kan hjälpa dig att förbereda dig bättre och säkerställa att allt blir gjort enligt standard. Här är en omfattande guide över vad du kan förvänta dig när du anlitar en professionell flyttstädningstjänst.

Grundläggande tjänster i flyttstädning

När du anlitar en städfirma för flyttstädning ingår vanligtvis en rad grundläggande tjänster. För det första rengörs alla rum noggrant. Detta inkluderar dammsugning och våttorkning av golv, avtorkning av alla ytor inklusive lister, dörrar och handtag. Fönsterputsning ingår också ofta, både invändigt och utvändigt.

I köket ingår rengöring av alla vitvaror, vilket betyder att både spis, ugn, kylskåp och diskmaskin rengörs grundligt. Skåp och lådor torkas ur, både invändigt och utvändigt. Om du har ett skafferi, rengörs även detta.

I badrummen görs en djupgående rengöring. Toalett, dusch, badkar och handfat rengörs noggrant, inklusive alla kranar och kakelväggar. Speglar putsas och golvbrunnar rensas. För att säkerställa att badrummet är skinande rent, ingår även rengöring av tvättmaskin och torktumlare om sådana finns.

Extra tjänster och detaljer

Förutom de grundläggande tjänsterna erbjuder många städföretag även extra tjänster mot en tilläggskostnad. Dessa kan inkludera rengöring av balkong eller uteplats, putsning av speglar och glaspartier samt borttagning av svåra fläckar på mattor eller möbler. Det kan vara värt att överväga dessa tillägg om du vill ha ett helt fläckfritt resultat.

En annan viktig aspekt av flyttstädning är att det ofta krävs en inspektion av hyresvärden eller den nya ägaren. För att undvika eventuella problem, kan det vara en bra idé att diskutera garantier med städfirman. Många professionella städföretag erbjuder en garanti på sitt arbete, vilket betyder att de kommer tillbaka och åtgärdar eventuella problem utan extra kostnad om något inte skulle bli godkänt.

Förberedelser inför flyttstädningen

Innan städningen påbörjas är det viktigt att förbereda bostaden. Se till att alla möbler och personliga ägodelar är borttagna. Det är också bra att tömma och frosta av kylskåp och frys, så att de är redo för rengöring. Om det finns några specifika områden som behöver extra uppmärksamhet, informera städfirman om detta i förväg.

Flyttstädning kan vara en krävande uppgift, men med hjälp av en professionell städfirma blir processen mycket enklare. Du får inte bara ett skinande rent hem, utan också mer tid att fokusera på andra viktiga aspekter av din flytt. Så nästa gång du flyttar, överväg att anlita en städfirma för att hantera städningen – det är en investering som verkligen lönar sig.