Hudförbättring med IPL

Har du någon gång funderat på att göra en hudförbättring med IPL? Du kanske tvekar och undrar vad IPL egentligen är för något, eller har läst att IPL används för permanent hårborttagning? Först ska vi börja förklara vad IPL faktiskt är och vad som kan åstadkommas med hjälp av IPL. Förkortningen IPL står för ”Intense Pulsed Light” och är en teknik som skapar högintensivt ljus, även kallat laser. Med hjälp av denna ljusbehandling går det att behandla många hudåkommor t ex synliga röda blodkärl, reducering av pigmentfläckar, föryngring av huden och minskad ”slapphet”. Med IPL kan du också få hjälp med permanent hårborttagning vilket är en väldigt vanlig metod för att bli av med oönskad hårväxt.

Hudförbättring med laser

Att använda laser för att behandla hudåkommor är som sagt väldigt effektivt. Behandling med så kallad ”fraktionerad laser CO2” är därför mycket populär, resultat syns redan efter första behandlingen efter att huden har återhämtat sig. Anledningen till att resultat erhålls och blir bestående är på grund av att lasern gör små hål i huden för att tvinga huden att ”läka sig själv”. När huden läker eventuella sår så måste ny kollagen tillverkas och därför blir huden som på-nytt-född. Den nybildade huden får då ökad spänst och ett fantastiskt ”glow” som bara en ny hud kan ha.

Hur går hudförbättringen till?

Själva laserbehandlingen kan göra ont då lasern faktiskt bränner bort små små delar av huden (som förklarat ovan så gör den små hål i huden), men för att det ska bli uthärdligt så ges en bedövningssalva en timme innan laserbehandling. Hela området kommer därmed att bedövas och du kommer inte att ha ont under själva behandlingen. När ingreppet är över så uppkommer en viss hetta i det behandlade området som efter en mildare brännskada (vilket det faktiskt är). Det rekommenderas att du är hemma ett par dagar så huden får läka eftersom det kommer att bildas mängder med små skorpor, och du får inte lov att sminka dig den första tiden.