Till dig som äger ett hus med krypgrund

Hur mår din krypgrund egentligen? Det är lätt att glömma bort att kolla den med jämna mellanrum. Men faktum är att man bör göra detta eftersom just krypgrunder ofta är utsatta för fukt, varpå det kan bildas mögel. Detta ser man ofta genom att det bildas svarta fläckar eller vitt ludd på golvbjälklagets undersida. Det kan också vara så att man känner av en dålig lukt. Om detta inte åtgärdas kan det medföra att det bildas ämnen som i sin tur försämrar själva boendemiljön.

Isolering av krypgrund

Bor man i ett hus som inte står på en bottenplatta eller som saknar källare så har man med största sannolikhet en krypgrund. I dessa fall rekommenderar jag alltid att anlita någon för isolering av krypgrund för att hålla sitt hus så friskt och i så bra skick som möjligt. Om inte annat är det viktigt för de som bor där för att behålla en god hälsa. Är det så att man misstänker fukt i krypgrunden brukar de vanligaste åtgärderna vara att man anlitar professionell hjälp till att städa och röja bort det organiska materialet för att sedan marktäcka med favolen eller folie som är mycket åldersbeständig. Det är när detta är gjort som man krypgrundsisolerar och eventuellt installerar en typ av fläkt, men det beror helt på i vilken kondition krypgrunden är i.

Skydda material som är mycket fuktkänsliga

Detta gör man helt enkelt för att skydda material som är mycket fuktkänsliga, så som blindbotten och bärande träreglar. Med blindbotten menas den yta som finns på undersidan utav bjälklaget, även kallat taket på själva krypgrunden. Är det så att du äger ett hus med en krypgrund så vill jag varmt rekommendera att se över dess kondition, både för att åtgärda och för att förebygga eventuella fuktskador i tid.