Varma arbetsjackor

Till vintern behövs det varma arbetsjackor när man jobbar utomhus. Men det är inte så lätt alltid att hitta den där perfekta arbetsjackan som sitter som du vill. En arbetsjacka ska ju inte bara hjälpa dig att hålla värmen utan den ska också vara bekväm och funktionell på flera sätt. Det är ju en klar fördel om du kan röra dig som vanligt i dina arbetskläder och att dessa inte hindrar dig från att utöva ditt jobb på ett bra sätt. En del arbetsjackor ska dessutom vara mer synliga än andra, kanske med starka färger som varseljackor brukar förses med, knallgult eller lysande orange.

Arbetsjackor som är funktionella

Arbetsjackor bör ju ha ungefär samma funktionalitet som kläder för motionärer och vintersportutövare. Om du bara ska sitta stilla i ett öppet fordon utan värme så behöver du ha en jacka som är kraftigt fodrad och som håller kvar värmen inuti jackan. Om du dessutom sitter utan tak så bör jackan också vara vädertålig, alltså kunna stå emot både regn, blåst och snö. Annat är det om du arbetar med kroppen, kanske skottar snö eller något annat kroppsarbete där du blir väldigt svettig. Då är det bra om din jacka kan ventilera bort fukten från insidan och här är det ytterst viktigt att du klär dig efter lager-på-lager principen för att undvika fukt och kyla.

Arbetsjackor som syns

Det finns ganska gott om jackor med bra reflexer eller som syns bra med hjälp av starka lysande färger, så kallade varseljackor. På senare tid har det blivit populärt även med ett reflexmaterial i silver som är extremt bra i mörker. Du går runt som en vandrande reflex. Dessa reflexjackor finns inte riktigt att köpa i samma utsträckning som varseljackorna som är vanligare. Men det kommer fler och fler reflexjackor på marknaden, både fodrade och ofodrade.