Att hitta den rätta julklappen till min lillasyster

Det är helt omöjligt känns det som. Antingen så önskar hon sig nämligen en egen häst eller så vill hon ha en jacka som kostar nästan 5000 kronor. Jaha…. Hästen är ju helt omöjlig, i så fall behöver vi flytta ut på landet och se till att hästen har ett stall att bo i. Med andra ord stryker vi det ganska snabbt från listan. Jackan för 5000 kronor hade dessutom gjort så att mina konton hamnade på 0 och oavsett behöver jag ha mina pengar att betala min hyra med.

Jag funderade länge. Men så kom jag på det. Min lillasyster har alltid drömt om att lära sig att spela piano och nu när vår mammas mormor gick bort så har vi ärvt hennes piano. Det står nu i mitt gamla flickrum och min lillasyster sitter ofta där och spelar, men det låter förfärligt. Mamma stänger oftast dörren lite snällt i hopp om att min lillasyster inte ska bli ledsen. Men jag tror hon förstår att vi alla tycker det låter förfärligt. Men inte så länge till.

100 lätta låtar på piano och keyboard

På julaftonsmorgon gick vi och klämde på paketen för att försöka lista ut vad det är för något i. Även fast jag numera är 19 år gammal så gillar jag ändå att känna och klämma lite. Min lillasyster kände då på boken jag slått in med 100 lätta låtar på piano och keyboard och skrattade åt att mamma hade slagit in hennes skolkatalog.

Chockad blev hon när hon öppnade paketet med pianoboken och förstod att den var från mig och att det skulle innebär att hon kan lära sig spela piano. Nu ett år senare, på självaste julafton, så inleder vi morgonen med att min lillasyster spelar ”julen är här”. Helt fantastiskt.