Truckkort kan ge jobb inom lager & logistik

Vi nyanställer folk till vårt företag och just nu söker vi personer som kan köra truckar på lagret. För en tid sedan byggdes lagret ut och vi kommer transportera mer gods kommande året. För att logistiken i lagret ska fungera bra behövs ytterligare 2 truckförare som kan arbeta heltid. Kanske söker du själv jobb, då kan jag rekommendera dig att söka jobb inom lager och logistik. Ett truckkort tar dig långt om du vill arbeta på ett lager. Ett företag som utbildar inom området är Truckutbildarna. De finns spridda över landet och hjälper dig med kurser för att få rätt behörighet när du ska ratta en truck.

Truckutbildarna har truckkortskurser för olika truckar. Besök hemsidan för att läsa mer om kurser och priser. Att skaffa truckkort är bra för dig och arbetsgivaren. Arbetsgivaren får ett kvitto på att du utbildat dig inom teoribiten, vet att du kan köra en truck på ett lager samt att du är utbildad inom säkerhet och arbetsskador.

Har märkt att flera företag har lagerlokaler som butiksplatser. Ett exempel på detta är Netonnet. Lagerbutiker fungerar som en butik där du dyker upp på ett lager och hämtar med dig de varor du önskar köpa. Ofta ligger lagerbutiker en bit utanför städernas centrum, detta för att få lägre lokalhyror. Man kan väl säga att IKEA delvis är en lagerbutik. När jag besöker IKEA ligger ofta varorna jag ska ha på ett lagerområde inne i butiken där man själv får hämta produkterna. För att spara ytterligare kostnader har IKEA även sett till att du själv får sätta ihop möbeln. IKEA är billigare än flera andra butiker, dock kan jag även tycka att de håller lägre/sämre kvalitet i flera fall. Sämre kvalitet är det ofta på stolar/soffor kan jag tycka. Köper hellre mina möbler på möbelbutiker som MIO eller Svenska Hem. Visst kostar möblerna lite mer, men de är även mer bekväma och håller bättre än IKEAs möbler.