Ny baddräkt tills nästa sommar

Denna sommaren har jag faktiskt badat en hel del. Sommaren dessförinnan blev det inte ett enda dopp. Tyvärr var min baddräkt lite ”out-of-date” om man säger så. Den var minst 15 år gammal och hade verkligen sett sina bästa dagar. Därför åkte den i soporna så fort semestern var över.

Nu har jag redan börjat kolla på baddräkter inför nästa sommar. Tänkte passa på nu när många rear ut sina badkläder.

Vad jag vill ha

Jag är glad att badmodet nuförtiden är så brett. Tidigare har det bara funnits ett par olika grundmodeller som alla kvinnor skulle bära oavsett kroppsform och ålder.

Nu finns det allt från högt skurna baddräkter till de som har en liten kjol eller kortare ben. Själv vill jag ha en baddräkt som är draperad framtill. Då trollas magen bort och man får en smickrande figur.

Jag tycker också att min baddräkt ska vara mönstrad i ganska starka färger. Vet inget tråkigare än en enfärgad svart baddräkt. Gärna svart botten, men blommor eller annat mönster i klara färger.

Det är dyrt med baddräkt

Men varför är baddräkter så himla dyra? Det är ju minimalt med tyg. Förmodligen för att det ofta är ganska mycket sömmar och för att det krävs lite extra design för att få till en bra passform.

För en märkesbaddräkt kan du få betala 600 – 700 kr. Och tyvärr hänger ju priset samman med kvalitet och passform. Och har man baddräkten i 15 år, som min gamla, så kan det vara värt att satsa på kvalitet.

Baddräkter förr

Jag kommer ihåg hur baddräkterna var förr, på 70-talet. Visserligen töjbart material men inte de tunna lättorkade tyger som finns idag. Jag ärvde syrrans baddräkt. Den var grön i ett ganska tjockt material. Inne i överdelen fanns två ”plastkupor” för brösten. Det såg ut som man hade spetsiga bröst. Inget kul för en 14-åring…