Gummimattor och arbetsplatsmattor är skönt för fötterna när du står upp mycket

Jag jobbar på en bilverkstad och ansvarar för service på Volvo. Vi har ganska mycket att göra nu under vårkanten och det kan bli tidiga arbetspass och sena kvällar i verkstaden. Att meka är kul, speciellt när man lyckas fixa en bil och kunden blir nöjd. Förra veckan hade jag service på en gammal 240. Det var problem med elsystemet på bilen. Det tog mig 2 dagar, men sen hittade jag felet och lyckades laga elsystemet.

Jag står väldigt mycket under mina arbetspass och då är det skönt med något mjukt under fötterna. Det finns gummimattor och arbetsplatsmattor i hela verkstaden. Våra gummimattor och arbetsplatsmattor är väldigt tåliga. Tror det är ett speciellt ämne i mattan som gör att de klarar av alla vätskor som vi spiller emellanåt. Jag har spillt olja, rengöringsmedel och bensin på mattan – men den är helt okej trots detta.

När jag ändå är inne på mattor kom jag att tänka på mina ryamattor hemma i huset. Det är dags att tvätta mattorna nu, de är riktigt nedsmutsade. Ska se om jag kan få in mattorna i tvättmaskinen. Annars blir det att gå ner till bäcken med ett kar och tvätta dem för hand.
Tvättar mattor väldigt sällan, det finns roligare saker att göra här i livet. Tvättar hellre bilen än mattor.

Bilen brukar jag köra till en tvätthall i södra Göteborg. Spenderar ofta en timme i tvätthallen. Jag är väldigt noga när jag tvättar bilen och det blir även att man vaxar in bilen ett par gånger om året. Anledningen att jag handtvättar bilen är för att jag vill att den ska bli riktigt ren och att den inte ska skadas i lacken av borstar i automattvättar. Har en Ford Range Raptor sen en tid tillbaks. Det är en riktig fröjd att köra bilen. Den är anpassad för att klara av skogsvägar och lite mer offroad, vilket passar mig bra när jag arbetar ute i skogen på helgerna.