Det var tider det

Mitt första jobb var i studion på nelly.com där jag jobbade med att hantera alla prover som vi skulle få från leverantörerna i bra tid för att hinna fota innan vi får varorna in på lagret redo för att börja säljas. Dagligen körde jag varor i en gammal skruttig varuhiss och inte nog med att denna varuhiss lät hemskt när man åkte upp och ned så fanns det även stor risk att den fastnade mellan två våningar. Med andra ord blev mitt första jobb även ett tillfälle för att träna bort min rädsla för att dels åka hiss men också över att vara i små utrymmen under en längre tid.

Totalt har jag räknat ut att jag suttit fast i denna varuhiss i 16 timmar. Det vill säga det är några gånger. Jag är tjenis med hissgubben och vet exakt vad jag ska göra när den stannar. Ibland kan jag till och med säga när den ska stanna för att jag hör det på vissa ljud den har för sig.

Som tur var blev det ändring

Efter några år bytte dem ut hissen med hjälp av MSW El & Hissteknik och jag behövde då inte längre vara orolig för att fastna eller känna att den på något vis var osäker. Min vardag blev dock ännu mer tråkig än vad den redan var och jag kan ju iskallt räkna med att jag absolut aldrig mer kommer fastna i den hissen. Den nya hissen är avsedd för det vi faktiskt kör upp och ned och det är ju egentligen bara bra helt enkelt. Däremot är jag fortfarande lika stolt att jag kom över min rädsla över att åka hiss och eventuellt sitta fast i ett litet utrymme. Så kanske gav det där första jobbet ändå en del erfarenheter som dem äldre brukar säga… 🙂

Kommentarer är stängda.