Reservdelar och tillbehör till släp

Min farfar äger ett företag som säljer reservdelar och tillbehör till släp, jag har alltid varit intresserad av bilar och att meka, så jag har hängt mycket med min morfar sedan jag var liten. Jag minns att jag verkligen längtade efter att få åka till farfar för att gå och kika i hans jättestora lada och maskinhall. Han hade hela verksamheten hemma på gården och hade uppfört två stycken stora maskinhallar där han kunde förvara alla sina reservdelar, bilar och släp. Han själv körde folkracing när han var ung och sedan gick intresset över till min pappa. Det stod alltid bilkärror och bilar överallt.

Olika släp och tillbehör

På gården hos farfar radades släpkärrorna upp, det var minst två bilkärror, ett hästsläp, en båttrailer och två stycken släpvagnar. Jag kan inte riktigt förstå anledningen till att det alltid stod släpkärror som inte användes. Men då och då kom det kunder som skulle köpa reservdelar till sina släp och plötsligt var det antingen ett släp färre eller så hade det tillkommit en kärra. Eftersom min pappa och farfar körde rally förr i tiden så stod det också en massa risiga gamla bilar på gården. Men för en liten pojk som jag själv som älskade bilar och motorer så var detta himmelriket.

Tillbehör till släpkärra

För några år sedan blev farfar sjuk, och han fick svårt att klara av sitt företag som han fortfarande drev med lite hjälp ibland från pappa. Det blev så olyckligt till slut att farfar inte kunde gå utan rullator då hans rygg inte orkade med alla tunga lyft längre och helt enkelt sade ifrån. Min pappa hade svårt att avlasta farfar då han har ett eget företag att driva, så hela pucken landade plötsligt på mig. Vilket var fantastiskt kul då jag precis hade blivit uppsagd från mitt arbete på ett lager som också säljer tillbehör till släpkärra och reservdelar. Så nu driver jag eget och konkurrerar med företaget jag tidigare var anställd på, affärerna går än så länge bra och jag hoppas att farfar lever i många år till så han kan se företaget växa.