Att ta sig tid till att pyssla

Något jag verkligen älskar är att få sätta mig ner i lugn och ro och pyssla. Speciellt efter en lång arbetsdag när man har svårt att varva ner. På äldre dagar blir det inte riktigt att man tar sig den tiden, till att bara sitta ner och vara kreativ en stund. Detta är något jag försökt bli bättre på under det senaste året och nu känner jag verkligen att jag längtar efter dessa stunder, det ger mig både avkoppling och får i gång ett mer kreativt tankesätt.

Pyssla med träpärlor

Mitt favoritpyssel den senaste tiden har varit att göra egna smycken. Det finns så otroligt mycket fina pärlor i alla möjliga färger, former och material att välja mellan. Det bästa är att det inte kostar speciellt mycket utan det finns mycket prisvärda pärlor och smyckestillbehör på marknaden. Nu har jag snöat in mig extra mycket på att pyssla med träpärlor. Jag tycker det är så neutralt och snyggt att bära till min dagliga outfit, speciellt de som är träfärgade. Men ibland är det roligt att ta ut svängarna lite och även göra smycken av träpärlor i olika härliga färger eller kanske med mönster på.

Egengjorda smycken – en uppskattad present

Mitt pyssel och framför allt mina egengjorda smycken har dessutom visat sig vara en riktigt uppskattad present när det kommer till exempelvis högtider och födelsedagar. Det är nog just det att det blir en så pass personlig gåva när man lagt ner tid på att tillverka smycket och även haft en tanke bakom tillverkningen. Jag kan verkligen rekommendera er alla till att testa att pyssla på fritiden, det har gjort stor skillnad i alla fall hos mig, mot exempelvis stress och ett ökat kreativt tankesätt. Dessutom är det väldigt roliga och prisvärda paket att lägga under granen vid jul.