Kläder och utrustning för jakt

Tänk när jag började med fågeljakt för cirka trettio år sedan, då fanns det inte mycket kläder och utrustning för jakt att handla. Jag fick alltid åka till ett ställe där dom sålde jaktkläder som låg nästan tjugo mil hemifrån. Där fick jag passa på att köpa patroner och annat jag behövde för minst ett år framåt. Men som tur är så har hela marknaden förändrats och de fysiska butikerna har flyttat och blivit onlinebutiker. Då spelar det ingen som helst roll om du bor i Gällivare eller i Stockholm för du har lika stor chans att få tag på jaktutrustning på nätet. Förutsatt så klart att det finns ett ställe för utlämning av paket inom räckhåll. Kan bli svårare uppåt i landet.

Kläder för fågeljakt

Jag har köpt kläder och annan utrustning för jakt under så många år nu så jag vet exakt vad det är jag behöver och vilken funktion kläderna ska ha för att jag ska trivas med dom. Ofta har jag inhandlat liknande plagg från samma leverantör år efter år men paniken kommer när jag plötsligt inte hittar ”det där plagget” jag köpte för några år sedan. Då börjar den där jobbiga jakten på kläder som är lika bra som de jag köpt tidigare. Att handla kläder för fågeljakt är inte alltid så lätt.

Bra utbud av kläder för jakt

Nuförtiden tycker jag ändå att det finns ett stort utbud av riktigt bra kläder och utrustning för jakt, men svårigheten är väl när man blivit van vid ett speciellt plagg som uppfyller alla krav och sitter skönt på kroppen, och då ska man plötsligt ersätta det med ett annat. Det där andra plagget blir sällan lika skönt och bra som det andra som du gillar så mycket. Så trots utbudet så kan jag ibland ha riktigt svårt att hitta det där perfekta plagget.