Vikingtoys har leksaker till dina barn

Kommer du ihåg TV-programmet Antikrundan och Peter Plunkty? Peter var ett återkommande inslag när folk dök upp med äldre leksaker i Antikrundan. Pluntkys expertis var leksaker och teknikhistoria, tror även han var med och grundade ett leksaksmuseum i Stockholm på 80-talet. Antikrundan var en favorit när man var yngre. Spänningsmomentet varje gång en sak skulle värderas var en höjdpunkt i programmet. Nu är det inte så att programmet har slutat sändas, det rullar fortfarande ser jag i TV-tablån. Det ska även finnas en engelsk version av programmet.

Vill poängtera att jag inte ser leksaker enbart som värdeföremål, men vissa leksaker blir faktiskt värdefulla när de åldras. Vad finns det för gamla leksaker man kommer ihåg och önskar man behållit till vuxen ålder? Star Wars är ett exempel jag kommer på. Hade inte många Star Wars leksaker som ung. Jag önskar att jag hade köpt en stor samling Storm Tropers och andra figurer på 80-talet, då hade man fått en bra slant för dem idag. Barbiedockor var inte riktigt min typ av leksaker, men det är också något som kan vara mycket värt om du har ett par äldre modeller.

Lego är ett populärt varumärke. Jag besökte LEGO-land i Danmark som barn, minns hur kul det var att köra LEGO bilarna.
Hade rätt mycket LEGO som liten och det ligger nog kvar en del på vinden än idag. Enligt vissa antikexperter så finns det modeller av Lego som är idag är riktiga dyrgripar. Jag kanske skulle ta o kolla upp om mina gamla Lego leksaker är värda något idag?

Om du letar efter nya leksaker så har företaget Vikingtoys med domännamnet vikingtoys.se ett bra utbud. Du hittar åkleksaker, spel, lekset och babyleksaker i deras butik. När jag säger butik så menar jag Vikingtoys butik på nätet. Vad jag gillar med Vikingtoys är att de fokuserar på miljövänliga leksaker.

Kommentarer är stängda.